Bluzy kucharskie - Kitle
Bluzy kucharskie, zwane również kitlami, w połączeniu ze spodniami kucharskimi oraz czapką tworzą strój kucharza. Warunki panujące w kuchni wymagają odpowiednio przystosowanej do nich odzieży gastronomicznej. Ubiór ten posiadać musi kilka istotnych cech, bez których praca w owym pomieszczeniu nie byłaby możliwa.
Doskonała jakość tkanin
Bluzy kucharskie – podobnie jak pozostałe elementy odzieży gastronomicznej dostępne w naszym sklepie – szyte są w polskich szwalniach oraz pracowniach krawieckich. Do ich produkcji wykorzystujemy materiały najwyższej jakości. Tkaniny te są w pełni przystosowane do warunków panujących w kuchni – w tym wysokich temperatur. Jest to najważniejsza cecha oferowanej przez nas odzieży gastronomicznej, gdyż jej nadrzędnym celem jest ochrona ciała pracownika oraz zapewnienie wszelkich względów bezpieczeństwa. Ponadto nieustanny kontakt z żywnością wiąże się z częstym powstawaniem plam oraz zabrudzeń na powierzchni odzieży. Jakość wykonania oraz wykorzystane do produkcji bluzy kucharskiej tkaniny, odporne są na częste pranie – odzież nie deformuje się, ani nie zniekształca.
Duże zróżnicowanie pod względem rozmiarów – oraz możliwość wybrania opcji z długim lub krótki rękawem – umożliwia dobranie odpowiedniego kroju bluzy do każdego typu sylwetki. Każdy model zapinany jest na springi, co dodatkowo zwiększa komfort pracy. Pomimo dużej wytrzymałości tkaniny, nie ogranicza ona w żaden sposób swobody ruchów, dzięki czemu praca wykonywana jest bez żadnych zakłóceń. Pomimo wysokich temperatur, jakie panują w kuchni, materiał, z jakiego bluza została wykonana, jest przepuszczalny, lekki oraz nie powoduje pocenia się.
Bluza kucharska z haftem
Ciekawym rozwiązaniem jest możliwość naniesienia haftu na wybrany element odzieży gastronomicznej. Może być to zarówno logo, jak i również imię pracownika. Logotyp nanosimy za pomocą wyspecjalizowanych maszyn, które z pełną precyzją odwzorują każdy wzór. Dobieramy optymalną wielkość logo, tak aby haft nie był w żaden sposób zniekształcony lub zdeformowany. Warto zadbać o pełną identyfikację wizualną całości lokalu gastronomicznego, gdyż odbierany jest on wówczas bardziej profesjonalnie. Dla obsługi kelnerskiej oraz szefa kuchni szczególnie polecamy haft w formie imienia – odzież jest wówczas jeszcze bardziej spersonalizowana.
Klienci doceniają dbałość o każdy, nawet najmniejszy szczegół. Ważny jest dla nich zarówno smak serwowanych potraw, jak i również jakość świadczonych usług, wygląd ubioru obsługi kelnerskiej, wystrój wnętrza czy atmosfera panująca w lokalu. Wszystkie te czynniki wpływają na późniejszą ocenę oraz poziom zadowolenia. Jeżeli wywrzemy na odwiedzającym nas kliencie pozytywne wrażenie, znacznie chętniej wróci on do nas w przyszłości. Kucharze coraz częściej obserwowani są podczas wykonywanej pracy, ponieważ właściciele restauracji decydują się na umieszczanie otwartej przestrzeni kuchennej, umożliwiając swoim klientom obserwowanie przygotowywania posiłków. Dlatego tak ważne jest, aby ich ubiór był elegancki oraz schludny.