Blog - co nowego?

Odzież gastronomiczna z logo – doskonały wybór dla każdego lokalu

0 komentarze
80 odsłony

Dobrej jakości odzież gastronomiczna z logo powinna być połączeniem wygody, elegancji oraz bezpieczeństwa. Każdego dnia ubrania tego typu są szczególnie narażone na działanie wielu czynników. Odpowiednio dobrane tkaniny oraz materiały – które wykorzystywane są w oferowanych przez nas modelach – sprawią, iż codzienne użytkowanie odzieży będzie przyjemne oraz bezproblemowe.Atuty idealnie dobranej odzieży gastronomicznej

Odzież dla piekarzy oraz cukierników

0 komentarze
10 odsłony

Praca w piekarni, cukierni lub w innych zakładach produkcji żywności, wymaga od pracownika ścisłego przestrzegania pewnych zasad. Przede wszystkim są to kwestie związane z bezpieczeństwem oraz higieną w miejscu pracy – ma to ścisłe powiązanie z nieustannym kontaktem z produktami spożywczymi, które następnie trafiają do klientów. Wychodząc naprzeciw wymaganiom stawianym przez branżę gastronomiczną oraz spożywczą poszerzyliśmy nasz asortyment o odzież roboczą dla piekarzy oraz cukierników.

Nowy produkt w sklepie - Polar

0 komentarze
9 odsłony

Polar to odzież uniwersalna, dlatego też doskonale sprawdza się zarówno w miejscach pracy, jak i również poza nią. Ze względu na swoją wygodę oraz komfort noszenia, stanowi istotny element ubioru roboczego dostawców, pracowników cateringu, magazynierów, budowlańców czy osób pracujących w branży gastronomicznej.

Jak powinien wyglądać Kucharz ?

0 komentarze
9 odsłony

Kucharz pełni w kuchni najważniejszą rolę, dlatego też jego ubiór powinien nie tylko spełniać walory estetyczne, ale również zapewniać komfort i bezpieczeństwo.

Czym kitel różni się od bluzy kucharskiej ?

0 komentarze
10 odsłony

 Odpowiednio dobrana odzież gastronomiczna to element niezbędny codziennej pracy kucharza oraz obsługi kelnerskiej. Strój taki powinien posiadać kilka istotnych cech, dzięki którym praca w kuchni będzie bezpieczna i bezproblemowa. Szukając odzieży gastronomicznej dla swoich pracowników, zadajemy sobie wiele pytań, np. czy kitel różni się od bluzy kucharskiej? Czy lepsza będzie zapaska kelnerska krótka, czy długa? Jaką barwę odzieży wybrać?

Obsługa klienta w restauracji

0 komentarze
10 odsłony

Bardzo ważnym aspektem każdej restauracji jest odpowiedni poziom obsługi klienta. Im jest on wyższy, tym liczniejsza ilość klientów, co generuje większe zyski. Dbanie o profesjonalny wizerunek restauracji to istotny element pracy każdego pracownika. Zarówno kelner jak i pozostała załoga powinna odznaczać się odpowiednim, estetycznym, a zarazem schludnym wyglądem i nienaganną postawą.

Savoir-Vivre

0 komentarze
7 odsłony

Savior vivre to sztuka poprawnego zachowania się przy stołu. Nie chodzi tutaj o kluczowe trzymanie się zasad obowiązujących w restauracjach, ale zaznajomienie się i przestrzeganie podstawowych reguł dotyczących postawy podczas posiłku. Savior vivre coraz bardziej odchodzi w zapomnienie. Często ludzie boją się jeść w dobrych, eleganckich restauracjach w obawie przed popełnieniem jakiegoś błędu.  Warto więc zadbać o to, aby kultura naszego społeczeństwa stała na jak najwyższym poziomie.

Jak ułożyć sztućce ?

0 komentarze
7 odsłony

Planując uroczysty obiad lub po prostu udając się do restauracji, wymagana jest znajomość położenia sztućców. Unikniemy w ten sposób zaskoczenia udając się do wykwintnego lokalu. 

Jak reklamować restauracje?

0 komentarze
10 odsłony

Zakładając restaurację głównym celem jej funkcjonowanie jest pozyskiwanie nowych klientów oraz utrzymanie dotychczasowych dzięki pysznym potrawom, świetnej atmosferze lokalu i profesjonalnej obsłudze. Często jednak te podstawowe aspekty nie wystarczają. Wtedy warto wdrożyć reklamę, która z pewnością wpłynie na większą rozpoznawalność i renomę restauracji.

Jak ze zwykłej serwetki / chusteczki, stworzyć coś pięknego ?

0 komentarze
7 odsłony

Poniżej przedstawiamy sposoby na to, jak można przystroić stół.

4